Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αν δεν ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου, πως μπορώ να παίρνω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου;


Αν δεν ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου, πως μπορώ να παίρνω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου;
Καθημερινά καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις. Πολλές φορές αποφασίζουμε βιαστικά δίχως πολλή προσπάθεια. Συνήθως προβληματιζόμαστε περισσότερο όταν πρόκειται για αποφάσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες. Αν και σίγουρα υπάρχουν αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν για πάντα τη ζωή σου, οι περισσότερες που χρειάζεται να πάρεις σ’ αυτήν την ηλικία δεν είναι τελεσίδικες.

Με καθεμία από τις αποφάσεις που παίρνεις, σου δίνεται η ευκαιρία να μάθεις περισσότερα για το τι θέλεις και τι δε θέλεις στο μέλλον σου.Αν και ενδεχομένως σου φαίνεται δύσκολο να αποφασίσεις υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως είναι χρήσιμο να θυμάσαι:
 Οι περισσότερες αποφάσεις που παίρνεις τώρα δεν είναι οριστικές.    Προσπάθησε να τις δεις ως ευκαιρίες που σε βοηθούν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τι ταιριάζει σε σένα.

 Δες τις ως ευκαιρία να δοκιμάσεις πράγματα, που θα σε βοηθήσουν να πάρεις άλλες αποφάσεις αργότερα.

 Να θυμάσαι ότι για να μειώσεις τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει μια      βιαστική απόφαση, καλό θα είναι να «σταματήσεις» για λίγο και να σκεφτείς τις πιθανές συνέπειές. Το μόνο που κινδυνεύεις να χάσεις είναι λίγο χρόνο!

 Το « δε ξέρω τι θέλω » ας μη γίνει δικαιολογία να αποφεύγεις να παίρνεις αποφάσεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα!

 Κάθε φορά που επιλέγεις κάτι, επιλέγεις να μην κάνεις κάτι άλλο. Το σημαντικό είναι να προσπαθείς να κάνεις « έξυπνες» επιλογές. Επιλογές που ταιριάζουν σε σένα, σε αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά, και  που μπορεί να διαφέρουν από αυτό που οι άλλοι νομίζουν ότι είναι καλύτερο για σένα.

Μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με πολλά διλήμματα, πολλές επιλογές και στο μυαλό σου να είναι όλα μπερδεμένα στην προσπάθεια σου να βρεις το «σωστό». Θυμήσου όμως ότι στο πρόγραμμα είναι να κάνεις και λάθη – το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου